Hozzávalók
- 3 dl búzaliszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 1,5 dl cukor
- vaníliás cukor
- 2 dl író (piimää) – kefir is jó helyette
- 1 dl olvasztott vaj vagy olaj, de lehet keverni is
- 4-5 dl áfonya (vagy eper, bármilyen bogyós gyümölcs,
esetleg barack, alma, rebarbara apróra vágva)
|

Fekete áfonyás pite hozzávalói
|
Elkészítés
- Először is bekapcsolom a sütőt 200 Celsius-fokra.
- A lisztbe belekeverem a sütőport.
- Másik tálban habosra keverem a tojást a cukorral, vaníliás cukorral.
- Utána belekeverem az írót és az olvasztott vajat vagy az olajat.
- Végül az egészet összekevetem.
|

..és összekeverem
|
- Kivajazott tortaformába öntöm a masszát.
|

Előtte kivajaztam a formát
|
- A tetejére szórom a gyümölcsöt.
- A 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe teszem.
- 35-45 percig sütöm.
|

Sok-sok finom fekete áfonya
|
- A tésztát megfogta az áfonya :)
|

A tészta is áfonya színű lett
|
- Páromnak nem volt elég édes, ezért a végén megszórtam porcukorral.
|
...sok porcukorral
|